23948sdkhjf

Han föreslås till vd-posten för sammanslagna apoteksjätten

Beslut om sammanslagningen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen förväntas under andra halvåret i år.

Det var i början av februari som Sveriges tredje och fjärde största apotek, Kronans Apotek och Apoteksgruppen, aviserade ambitionerna att gå samman när ägarna Oriola och Euroapotheca tecknat ett ramavtal om slå ihop de respektive apoteksverksamheterna.

Kronans Apotek och Apoteksgruppen bildar därmed ett nytt gemensamt bolag som kommer att omfatta 470 apotek, 44 franchisedrivna enheter samt e-handel och ha över 2 300 heltidsanställda och en sammanlagd omsättning på 1 140 miljoner euro från och med 2020 i Sverige.

Nu har en tilltänkt vd utsetts för Euroapothecas och Oriolas gemensamma bolag och det föreslås bli  Apoteksgruppens nuvarande vd Erik Sjögren, som tillträdde posten så sent som i jaunari i år. Oriolas styrelseordförande Panu Routila är tilltänkt som styrelseordföranden och därtill ska Katarina Gabrielson, vd för Oriola Corporation, också ingå i styrelsen medan kandidaterna till styrelsen från Euroapotheca kommer att nomineras längre fram, heter det i pressmddelande.

Affären är villkorad av konkurrensmyndigheternas godkännande. EU-kommissionen har fattat beslut om en remissbegäran från parterna och har i det beslutat att hänskjuta ärendet i sin helhet för att prövas och slutligen beslutas av Konkurrensverket. Beslut om affären förväntas komma under andra halvåret 2022.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Apotek uppfattas som hållbara av konsumenter
KI:s nya rektor: "Vi ska ha en drivande roll"
Hänger säkerheten med i samma takt som digitaliseringen?
Världens största civila sjukhusfartyg på plats i Senegal – en operation utförd
Hon blir ny innovationschef på Fluicell
Här är akademikeryrkena i branschen med bäst jobbchanser
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125