23948sdkhjf

Mindforce tar in 28 miljoner för klinisk prövning av spelapp mot psykisk ohälsa

Medtechbolaget Mindforce Game Lab tar in 28 miljoner kronor i en nyemission. Syftet är att kunna genomföra kliniska prövningar med företagets mobilspel som utvecklats för att motverka psykisk ohälsa.

Fig kallas bolagets spelapp som ska hjälpa unga människor som lider av depression och bipolär sjukdom att med hjälp av olika utmaningar fullfölja sin medicinering. Meningen är att appen ska bidra till att öka effekten av behandlingen, stärka psykiskt välmående och även reducera kostnader inom vården. 

– Vi är väldigt stolta över att ha säkerställt denna nyemission. Mindforce går in i en ny fas med nya möjligheter. Vi ser fram emot att genomföra ett kliniskt program med Fig som en del av behandling och stöd för människor med depression och bipolär sjukdom, säger Anders Rabbe, vd på Mindforce, i ett pressmeddelande.

Huvudinvesterare i emissionen är Colibri Ventures och First Venture tillsammans med de befintliga delägarna Kung Fu Invest och Partnerinvest Norr.

Utvecklingen av Fig grundas på forskning av Emma Lundberg, professor på KTH och Stanford University samt medgrundare av Mindforce.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078