23948sdkhjf

Mindforce tar in 28 miljoner för klinisk prövning av spelapp mot psykisk ohälsa

Medtechbolaget Mindforce Game Lab tar in 28 miljoner kronor i en nyemission. Syftet är att kunna genomföra kliniska prövningar med företagets mobilspel som utvecklats för att motverka psykisk ohälsa.

Fig kallas bolagets spelapp som ska hjälpa unga människor som lider av depression och bipolär sjukdom att med hjälp av olika utmaningar fullfölja sin medicinering. Meningen är att appen ska bidra till att öka effekten av behandlingen, stärka psykiskt välmående och även reducera kostnader inom vården. 

– Vi är väldigt stolta över att ha säkerställt denna nyemission. Mindforce går in i en ny fas med nya möjligheter. Vi ser fram emot att genomföra ett kliniskt program med Fig som en del av behandling och stöd för människor med depression och bipolär sjukdom, säger Anders Rabbe, vd på Mindforce, i ett pressmeddelande.

Huvudinvesterare i emissionen är Colibri Ventures och First Venture tillsammans med de befintliga delägarna Kung Fu Invest och Partnerinvest Norr.

Utvecklingen av Fig grundas på forskning av Emma Lundberg, professor på KTH och Stanford University samt medgrundare av Mindforce.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Capitainer och Astra Zeneca inleder forskningssamarbete
”Symaskin” för bukkirurgi utvärderas i klinisk studie
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094