23948sdkhjf

Här växer Uppsalas nya life science-kluster fram

Genom fastighetsförvärv i ett nytt företagskvarter i Uppsala vill fastighetsbolaget Vectura skapa ett life science-kluster.

Fastigheterna som Vectura köpt ligger i kvarteret Boländerna i Uppsala och i området finns redan flera life science-bolag. Nu vill Vectura göra en liknande satsning som i Hagastaden med Forskaren, och i Mölndal med Goco Health Innovation City.

– Nu etablerar vi oss i Uppsala genom förvärv av fastigheter där vi ser stor potential och möjlighet att bidra i kommunen. Vi tror på platsen långsiktigt och ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Uppsala kommun och dess näringsliv. Vi tror också att samarbete med såväl andra aktörer som mellan våra andra life science-hubbar är viktigt för att utveckla Främre Boländerna och skapa en helt unik mötesplats, säger Joel Ambré, vd på Vectura i pressmeddelandet.

Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun, tror att Vecturas satsning kan bidra med fler naturliga mötesplatser för näringsliv, akademi och forskning.

– Uppsala har starka exportnäringar, där Life Science är en framstående kunskapsintensiv bransch som expanderar samtidigt som den också genererar starka kringeffekter. Vi ser att många befintliga bolag gör expansionsinvesteringar och att många nya bolag satsar på Uppsala. Området Främre Boländerna är en viktig pusselbit för fortsatt expansion, säger hon i pressmeddelandet.

Fastigheterna som Vectura har köpt kommer vid färdigställande ha en total yta på cirka 40 000 kvadratmeter och bolaget beräknar att inflyttning kan ske från och med 2024. Hela området ska, enligt plan, vara klart 2035.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.11