23948sdkhjf

Deltagarrekord på Samtit: "Äntligen kan vi träffas igen"

Vimmel, sorl och fler deltagare än någonsin tidigare. Samtit Kongress i Göteborg är i full gång och stämningen är på topp. – Det är mycket folk, alla är sugna och det finns nyheter att presentera. Det har varit kanon idag, säger Johan Medin från Infiniti Medical, en av utställarna.

Samtit Kongress pågår i tre dagar – onsdag till fredag – på Svenska Mässan i Göteborg, och det går inte att ta miste på glädjen över att åter igen kunna träffas fysiskt efter pandemin.

 Det är oerhört positivt från alla håll och kanter: "Äntligen kan vi träffas igen", hör man från både utställare och deltagare, säger Samtits ordförande Mikael Rehnström.

Intresset för kongressen har varit rekordstort, med totalt omkring 1 100 deltagare, som minglar, besöker utställningsmontrar och lyssnar på föredrag.

 Vårt gamla rekord från 2018 var 833 deltagare. Så det är ett hyfsat lyft minst sagt, säger Mikael Rehnström.

På torsdagens program står bland annat föredrag om ergonomi i avancerad teknisk vårdmiljö, utredning av olyckor och användning av robotar inom vården. Imorgon, fredag, fortsätter kongressen med föredrag av bland andra professor Therese Djärv om akutvården i en sydafrikansk kåkstad, av vårdprofilen och utredaren Göran Stiernstedt om framtidens sjukvård och av Nicholas Fernholm, tidigare robotchef vid Nya Karolinska.

Artikeln är en del av vårt tema om Samtit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063