23948sdkhjf

Spectracure vill byta ut hela styrelsen

Valberedningen i medicinteknikbolaget Spectracure föreslår att hela styrelsen byts ut. Den 12 maj hålls årsstämman då beslutet tas.

Ny styrelseordförande föreslås bli Jörgen Wennberg, som har en vd-tjänst för ICA-banken i bagaget och 30 års erfarenhet från ICA-koncernen. Nuvarande ordförande är Ingemar Kihlström.

Masoud Khayyami föreslås som bli en del i styrelsen. Han har tidigare varit vd och styrelseledamot i Spectracure. Han har examen i kemi och är idag vd för investmentbolaget Cardeon.

Valberedningen uppger i ett pressmeddelande att det är av särskild vikt att Masoud Khayyami ”är en del av styrelsen under denna avgörande tid för företaget.”

Valberedningen anser att en ny styrelse behövs med hänvisning till bolagets utvecklingsskede och på grund av att marknadens regelverk ställer krav som den föreslagna styrelsen uppfyller.

Bolaget är fokuserat på cancerbehandlingar med medicintekniska system med laserljuskällor och fotoreaktiva läkemedel – PDT som är en behandlingsmetodik som är lämplig för invärtes solida tumörer, till exempel prostata och bukspottskörtel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079