23948sdkhjf

Mikael Rehnström: Äntligen kan vi ses på riktigt igen

På onsdag börjar Samtit Kongress. Här kan du läsa Samtits ordförande Mikael Rehnströms ledare från MedTech Magazines Samtit-utgåva.

Frågan är om vi nu är på väg mot det nya normala? Det som kan sägas är att oavsett vad framtiden bär med sig går vi framåt med helt ny erfarenhet och kompetens, på så många olika plan. Allt från global samverkan och gemensamma behov, till hur vi hanterar stora
flöden av mycket kritiskt sjuka patienter och tankar på alla våra kollegor som stod mitt i
stormen.

I början av året såg vi med oro på det ökade antalet smittade i den fjärde covid-vågen. Genom att andra länder låg i fasen före oss, kunde vi se och följa hur vågen kulminerade och därefter fick en snabb nedgång. Glädjande kan jag, i skrivande stund, se att allt går enligt plan. Vi kommer att kunna ses som ”vanligt” igen, i Göteborg, på Svenska Mässan. Som vi har längtat, varmt välkomna.

Då kastas Ukraina/Europa helt oprovocerat in i krig, som på nytt påverkar allas vår
vardag. Den stora skillnaden är nu att vi inte har en gemensam fiende, covid, utan en värld
av angripare och försvarare. Denna ledare skrivs med förhoppning om att när ni läser den så har mänskligt förnuft, medkänsla, mänskliga rättigheter, diplomati och återställande till vad som var, inletts.

Ta dig tid att reflektera över de gångna två årens stora utmaningar, hur du/ni hanterat dem, vilken ny kunskap de bär med sig, och att de dokumenteras. Dessa nya styrkor är något vi alla kan ta med oss när vi riktar våra blickar framåt

I år återgår vi till att träffas rent fysiskt, vilket vi alla vill, men det kommer säkerligen
inte vara likadant som när vi sågs 2019. Vi kommer alla att ta med oss våra erfarenheter
av att ha inhämtat kunskap om ny utrustning, genomföra allt från upphandlingsdialoger, avtalsskrivningar och utbildningar via en hybrid av köpande part på plats, och säljande part på distans digitalt, vi ser idag helt nya möjligheter.

Vårt mål med Samtit Kongress 2022 är att träffas, få se och känna på de produkter
som ger förutsättning för en högre och bättre patientsäkerhet, men även en bättre och säkrare arbetsmiljö för våra kollegor.

Via vår nya webbapp skapar vi förutsättningar för er som deltagare och utställare, att på ett bättre och enklare sätt förbereda er inför kongressen. Med den vill vi ge er möjlighet att på plats kunna fokusera på det fysiska mötet, de givande tvärprofessionella dialogerna
med utställare och kollegor, samt givande föreläsningar och efter kongressens slut enklare
kunna återkoppla och sprida dina nya erfarenheter till kollegor där hemma.

Varmt välkommen att vara med och skapa det nya normala!

Mikael Rehnström
ordförande, Samtit

Samtit Kongress arrangeras den 6-8 april på Svenska Mässan i Göteborg. Läs mer på samtit.nu. MedTech Magazines Samtit-utgåva distribueras digitalt till kongressdeltagare och finns som tryckt tidning på kongressen. Du som prenumererar på MedTech Magazine kan också läsa utgåvan som e-tidning.

Artikeln är en del av vårt tema om Samtit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.134