23948sdkhjf

Hemcheck får CE-märkning för hemolystest

Bolagets nya produkt för blodgasmarknaden har blivit godkänd för CE-märkning.

Hemcheck kan nu börja marknadsföra och sälja sitt hemolystest på den europeiska marknaden, i och med att den har fått CE-märkning. 

Produkten – ett bgs-test, är ett hemolystest, som kan ta en större mängd blod och som fungerar som en tät kork för blodgassprutor, där även så kallad avluftning kan ske. 

Det ligger mycket arbete bakom CE-märkningen och jag är väldigt glad att vi slutfört detta projekt nu, där alla i teamet varit inblandade. Arbetet med att marknadsföra produkten kommer nu att inledas på riktigt även om många möjliga kunder känt till att vi haft produkten under utveckling. Vi kommer snart att inleda skarpa tester hos möjliga kunder, och ser fram emot det fortsatta marknadsarbetet, säger Joen Averstad, vd för Hemcheck i ett pressmeddelande.

Bolaget, som är baserat i Karlstad, producerar och marknadsför koncept för patientnära detektion av hemolys. Trasiga röda blodkroppar är den vanligaste orsaken till att blodprov inte kan läsas av korrekt. Med engångstestet och en avläsare kan det direkt vid blodtagningen upptäckas om blodprovet har hemolyserats i vakuumrör eller blodgassprutor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094