23948sdkhjf

Antimikrobiell beläggning för film

Film behandlad med silverjoner är enligt en studie effektiv för att motverka mikrober på ytor.

En klinisk studie vid universitetssjukhuset i Basel, Schweiz, tyder på att självhäftande film som behandlats med en antimikrobiell beläggning från Sanitized tillsammans med Hexis S.A.S. har 98 procent effektivitet mot mikrober, uppger företaget Sanitized i ett pressmeddelande.

I fallstudien testades den självhäftande filmen Purzon060B från Hexis. Filmen är en flexibel och transparent produkt med en silverjonbaserad aktiv ingrediens från Sanitized.

En verklig situation skapades genom att fokusera studien på ofta berörda ytor i sex patientrum. Specifikt inkluderades sängbord, armstöd på patientstolar, matbord, toalettsitsar och toalettspolhandtag. Den behandlade filmen applicerades på hälften av ytan, medan den andra halvan förblev i sitt ursprungliga tillstånd och fungerade som kontrollytan.

Antalet mikrober bestämdes genom utstrykning på odlingsmedia. Den silverjonbehandlade filmen ledde till en minskning av mikrober med 98,4 procent för alla yttyperna. Störst minskningen mättes på toalettstolarna och på toalettspolhandtagen (99 %).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starka data kan skynda på Ascelias fas III-studie
Joseph Lister – en kirurgins nydanare
Karolinska hämtar universitetsdirektör från LTU
WHO varnar för virus-spridning i vinter
Förbättrad lönsamhet inom privat vård – men rekryteringkris hotar
Neodynamics anställer USA-chef
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.11