23948sdkhjf

Bico ingår avtal med amerikansk startup-bolag för att utveckla 3D-printade ledimplantat

1,5 miljoner dollar är en första del i avtalet värt mellan Bico och amerikanska Nanochon, som ska utveckla 3D-printade ledimplantat till den amerikanska marknaden.

Nanochon kommer att köpa produkter och tjänster av Bicos koncernbolag Scienion för att framställa 3D-printade regenerativa ledimplantat till ett värde av 1,5 amerikanska dollar. Samtidigt kommer Bico investera 400 000 dollar i Nanochons medicinteknologi som ska användas till att skala upp Nanochons tillverkningsprocesser och påskynda kliniska prövningar. 

Bicos koncernbolag Scienion kommer att fungera som kontraktstillverkare för det nya broskförnyande implantatet. 

Nanchons regenerativa metod ska ersätta ett stort kirurgiskt ingrepp vid ledproteskirurgi med en minimalt invasiv procedur, där 3D-printade strukturer gjorda av ett polymert nanomaterial implanteras i skadat brosk och därmed främjar sund brosktillväxt, enligt ett pressmeddelande.

Nanochons tillvägagångssätt för regenerativ ledersättning har potential att förbättra livet för tiotals miljoner människor varje år. Vi är glada över att kunna nyttja Bico:s bioautomationstillverkning och tekniska expertis för att kunna göra denna produkt tillgänglig för miljontals patienter världen över, säger Erik Gatenholm, VD och medgrundare av Bico i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094