23948sdkhjf

S:t Eriks ögonsjukhus får ny vd

Efter tolv år som verkställande direktör meddelade Anders Boman i juni i år att han lämnar posten. Nu står det klart att Sten Kjellström blir ny vd för S:t Eriks ögonsjukhus.

Sten Kjellström tillträder tjänsten som vd för S:t Eriks ögonsjukhus den 1 april 2022. Han är överläkare i ögonsjukvård och kommer närmast från tjänsten som chef för Verksamhetsområde endokrinsjukvård, hudsjukvård, reproduktionsmedicin och ögonsjukvård vid Skånes universitetssjukhus. 

S:t Eriks Ögonsjukhus bedriver en fantastisk verksamhet. Mitt uppdrag är att tillsammans med alla medarbetare verka för målsättningen att sjukhuset ska var ett nationellt och internationellt ”Eye centre of excellence” där vård, forskning och samverkan med övriga samhället är ledstjärnor, säger Sten Kjellström i ett pressmeddelande.

Under 2020 flyttade sjukhuset till life science-klustret beläget i Hagastaden vid Nya Karolinska sjukhuset

Sten Kjellström är en erfaren ledare med djup förståelse för ögonsjukvården. Han har den kompetens och de ledaregenskaper som krävs för den här typen av långsiktiga och komplexa uppdrag. Tillsammans med medarbetarna ska han nu se till att sjukhuset fortsätter att leverera vård, utbildning och forskning på högsta nivå, säger Johanna Adami, styrelseordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd till Vitrolife
Ny behandling mot knäartros på väg mot klinisk prövning
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094