23948sdkhjf

Hon är Innovator of the Year: "Ett kvitto på att vi är på rätt väg"

Bland flera hundra nominerade kvinnor var det Cecilia Videcél, vd och grundare av healthtech-bolaget Kura, som tog hem utmärkelsen som Innovator of the Year vid Nordic Women in Tech Awards. "Det betyder väldigt mycket både för mig personligen, med den resa jag gjort, och professionellt. För det är också ett kvitto på att vi är på rätt väg", säger hon till MedTech Magazine.

Nordic Women in Tech Awards är ett initiativ av organisationen Wondercoders, som arbetar för att stödja och inspirera kvinnor inom tech-branschen. Totalt var över 400 kvinnor från hela Norden nominerade till de olika utmärkelserna som tillkännagavs vid en gala i Köpenhamn den 11 november.

För Cecilia Videcél känns det extra bra att vara med i ett sammanhang som lyfter kvinnor inom teknik, för det är fortfarande ont om kvinnliga förebilder inom branschen.

 När jag startade Kura var jag jätteofta den enda kvinnan på seminarierna om företagsamhet. Det var män som föreläste om hur man utvecklar bolag, det var män som talade hur man tar in kapital  det var inte alltid man kände sig välkommen och inkluderad. Därför kändes nomineringen, och särskilt att bli utsedd till Innovator of the Year, väldigt bra, berättar hon.

Kura har utvecklat en digital, nationell plattform som gör att vårdcentraler och andra vårdenheter kan erbjuda sin patienter digitala vårdmöten och samtidigt ser till att patientersättningen stannar hos vårdgivaren.

 Vi har nästan 200 aktiva vårdgivare i systemet nu, både små och stora. Det skiljer 20 000 patienter mellan den största och den minsta av de enheter som är anslutna i dag, och alla kan skräddarsy en lösning efter sina behov och patientgrupper, säger Cecilia Videcél.

Kuras moderbolag, Healthmakes Technologies, är ett inkubatorbolag som utvecklats tillsammans med två av Göteborgsregionens inkubatorer, GU Ventures AB och Founders Loft.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd till Vitrolife
Ny behandling mot knäartros på väg mot klinisk prövning
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.103