23948sdkhjf

Immunovia får utmärkelse för tidigt cancertest

Immunovia har tilldelats en amerikansk utmärkelse för resultat som presenterats för bolagets test för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer.

Det är American College of Gastroenterology, ACG, som vid sin årliga vetenskapliga konfererens beslutat att dela ut priset för de resultat som uppvisats för testet Immray Pancan-d i den avgörande valideringsstudien.

Enligt sammanfattningen av studien upptäckte testet stadium I och II av bukspottkörtelcancer med 89 procents känslighet och 99 procents specificitet.

Priset, kallat Presidential Poster Award, går till Thomas King, som är Medical Director på Immunovia Inc i Massachusetts.

 ACG utbildar medicinska experter inom gastrointestinala sjukdomar och detta pris visar hur viktigt vårt test Immray Pancan-d är för vården och hur det kan bidra till tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer, säger Immunovias vd Patrik Dahlén i ett pressmeddelande.

Immunovia grundades 2007 och bygger sin verksamhet på cancerstudier och forskning vid Institutionen för immunteknologi vid Lunds universitet och Create Health cancercentrum.

Teknikplattformen Immray är ett antikroppbaserat test som ur information från en droppe blod genererar en multiplex ögonblicksbild av immunförsvarets respons. Den första produkten är just Immray Pancan-d, som för närvarande genomgår klinisk utvärdering i flera stora kliniska studier för högriskgrupper i bukspottkörtelcancer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094