23948sdkhjf

Aegirbio klipper med sitt distributionsbolag

Diagnostikförtaget Aegirbio avslutar sitt avtal med distributören Nowmed.

För några veckor sedan visade en granskning i SVT att Aegirbio hade kopplingar till företag inblandade i omfattande momsbedrägerier. 

Granskningen fick den tidigare börsraketens aktiekurs att rasa och ett uppköp av företaget Dynamic Code fick avbrytas. 

Aegirbio meddelar nu att företaget avslutar sitt distributionsavtal med Nowmed efter en egen utredning. Nowmed, som distribuerat produkter åt Aegirbio, har enligt SVT:s granskning anlitat ett transportföretag med kopplingar till momshärvan.

”Aegirbio tar nu själva kontrollen över distributionen i Asien tills ett avtal finns med ny distributör. Nowmed Sweden AB arbetar med att föra över alla orders från den lokala distributören till Aegirbio, inklusive den order som redan skickats till Thailand. Aegirbio etablerar nu direktkontakt med den lokala distributören av existerande orders i Thailand för att säkra volym, destinationer, avrop på orders och tid för leverans”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget uppger också att det med omedelbar verkan tar över kontrollen av de löpande affärerna i Sverige samt kontakten med potentiella kunder i och utanför Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.407