23948sdkhjf

Fokus Hjälpmedel tillbaka – nytt nummer ute

Mässan Fokus Hjälpmedel är tillbaka – och med den vår tidning med samma namn.

Den 12-13 oktober är det dags för den första Fokus Hjälpmedels-mässan sedan pandemin bröt ut i början av förra året. Det blir också den första Fokus Hjälpmedel någonsin som hålls i Västerbotten.

Den tillhörande mässtidningen har distribuerats i Västerbotten den här veckan och kommer att finnas tillgänglig på mässan. Du som prenumererar på MedTech Magazine kan läsa den som e-tidning här.

Ur innehållet:

  • Yasmin Nilson var 15 år och hade nyligen blivit antagen till ett dansgymnasium när drömmen om att i framtiden jobba med det hon älskade mest av allt fick ett abrupt slut. En solig sommardag kom att bli den mörkaste dagen i hennes liv. Läs intervjun med Yasmin där hon berättar om sitt arbete som journalist och med att inspirera andra, bland annat i podcasten Soluret. "Min podd ska vara en röst för alla. Det är så lätt att hitta intressanta människor", säger hon.
  • Genom att ta tillvara på vårdtagarens egna förmågor och använda rätt hjälpmedel kan tunga moment i vården förvandlas till något helt annat – en möjlighet till viktig träning. Vi har talat med Kicki Reifeldt, arbetsterapeut och grundare av Hjälpmedelcenter Sverige, som menar att förflyttningar bör ses som en del i rehabilitering.
  • Både individen och samhället har mycket att vinna på hälsofrämjande och förebyggande insatser för äldre. Det konstaterar forskaren och arbetsterapeuten Magnus Zingmark i en intervju.

I det nya numret kan du också läsa om det nya medicintekniska regelverket i EU, om det första Vasaloppet på rullstol, en krönika av Swedish Medtechs vice vd Petrus Laestadius och mycket mer.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Läs mer om mässan i Umeå och prenumerera på vårt särskilda nyhetsbrev om hjälpmedel för att få senaste nytt inom området.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078