23948sdkhjf

Fokus Hjälpmedel tillbaka – nytt nummer ute

Mässan Fokus Hjälpmedel är tillbaka – och med den vår tidning med samma namn.

Den 12-13 oktober är det dags för den första Fokus Hjälpmedels-mässan sedan pandemin bröt ut i början av förra året. Det blir också den första Fokus Hjälpmedel någonsin som hålls i Västerbotten.

Den tillhörande mässtidningen har distribuerats i Västerbotten den här veckan och kommer att finnas tillgänglig på mässan. Du som prenumererar på MedTech Magazine kan läsa den som e-tidning här.

Ur innehållet:

  • Yasmin Nilson var 15 år och hade nyligen blivit antagen till ett dansgymnasium när drömmen om att i framtiden jobba med det hon älskade mest av allt fick ett abrupt slut. En solig sommardag kom att bli den mörkaste dagen i hennes liv. Läs intervjun med Yasmin där hon berättar om sitt arbete som journalist och med att inspirera andra, bland annat i podcasten Soluret. "Min podd ska vara en röst för alla. Det är så lätt att hitta intressanta människor", säger hon.
  • Genom att ta tillvara på vårdtagarens egna förmågor och använda rätt hjälpmedel kan tunga moment i vården förvandlas till något helt annat – en möjlighet till viktig träning. Vi har talat med Kicki Reifeldt, arbetsterapeut och grundare av Hjälpmedelcenter Sverige, som menar att förflyttningar bör ses som en del i rehabilitering.
  • Både individen och samhället har mycket att vinna på hälsofrämjande och förebyggande insatser för äldre. Det konstaterar forskaren och arbetsterapeuten Magnus Zingmark i en intervju.

I det nya numret kan du också läsa om det nya medicintekniska regelverket i EU, om det första Vasaloppet på rullstol, en krönika av Swedish Medtechs vice vd Petrus Laestadius och mycket mer.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Läs mer om mässan i Umeå och prenumerera på vårt särskilda nyhetsbrev om hjälpmedel för att få senaste nytt inom området.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lagförslag om hjärtstartare i bostadsområden – ”Måste finnas tillgängliga”
Metod för multicancertester utvecklad i ny internationell studie
Starka data kan skynda på Ascelias fas III-studie
Joseph Lister – en kirurgins nydanare
Karolinska hämtar universitetsdirektör från LTU
WHO varnar för virus-spridning i vinter
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.078