23948sdkhjf

Fluicell i samarbete om konstgjord hjärtvävnad

Göteborgsbaserade Fluicell har ingått avtal med Roche om ett utvecklingsprojekt för att skapa bioskriven hjärtvävnad för testning av nya läkemedel.

– Vi har redan i förväg utfört preliminära tester med celler från Roche som gett lovande resultat och som motiverade oss att ta steget vidare och initiera detta nya projekt, säger Gavin Jeffries, CTO vid Fluicell, i ett pressmeddelande.

Det rör sig om ett sex månader långt projekt där man ska undersöka hur Fluicells bioprinter Biopixlar klarar att i laboratoriemiljö konstruera hjärtvävnader med en sammansättning som efterliknar hjärtats naturliga mikrostruktur. Meningen är att materialet ska komma till nytta i preklinisk forskning och ge detaljerad kunskap tidigare i forsknings- och utvecklingsprocessen.

Projektet inleds redan innevarande månad. Enligt överenskommelsen bistår Roche med kostnaderna för material medan Fluicell genomför studierna och testerna.

Tidigare i veckan aviserade Fluicell, som är noterat på First North, en nyemission motsvarande 23,2 miljoner kronor för att finansiera hanteringen av fortsatt försäljningstillväxt och ökat takt i utvecklingsarbetet inom regenerativ medicin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hans uppfinning har gett 300 000 människor bättre hörsel
Rullatorer skänkta till Ukraina: "Uppmanar alla företag att göra liknande insatser"
Christoffer Rosenblad blir permanent vd på Xvivo
Hon har utsetts till Biomedical Bondings nya vd
Rarity tar in 25 miljoner – ska utöka verksamheten
Svensk uppfinning hjälper ALS-sjuka – "Enda sättet att vara med när kroppen gett upp"
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094