23948sdkhjf

Medilevel tecknar avtal med två regioner om app för ADHD-patienter

Medicinteknikbolaget Medilevel har tecknat avtal med två regioner, Sörmland och Blekinge, om användning av företagets digitala verktyg för säkrare medicinering av patienter med ADHD.

Medilevels digitala kommunikationssystem HIPR används när ny medicin ska justeras in. Patienterna kommunicerar med vården via en app där de fyller i uppgifter om hur de mår, eventuella biverkningar samt mätvärden, som till exempel blodtryck.

Meningen är att det ska ge vården en total bild av patienterna och göra det möjligt att på ett lättare prioritera dem som behöver få stöd eller göra förändringar i medicineringen.

Nyligen fick företaget två nya kunder när Region Sörmland skrev på ett tillsvidareavtal för HIPR och Region Blekinge tecknade avtal om att få genomföra en testperiod med verktyget.

Medilevel har även utvecklat en annan produkt, Seno, för patienter med depression. Den testas nu i kliniska studier.

Företaget planerar nu att expandera, och har som ett led i det sökt och antagits till Smiles inkubatorprogram.

Vårt nuvarande mål är att stärka vår position på den svenska marknaden och att expandera internationellt. Därför behöver vi hjälp med att växla upp vår affärsutveckling och bli redo för att ta in kapital. Nu när vi får tillgång till Smiles professionella nätverk och coacher får vi möjlighet att accelerera vår utveckling, säger Patrik Borneson, vd för Medilevel, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157