23948sdkhjf

Immunovia får godkännande för cancertest i USA

Kan påbörja försäljning av blodtest för tidig diagnostik av bukspottkörtelcancer.

Godkännandet kommer från delstaten Massachusetts och testet Immray Pancan-d kommer att marknadsföras via laboratoriet Marlborough. Beslutet innebär att Immunovia kan påbörja kommersiell patienttestning och försäljning av testet.

– Vi är mycket glada över att ha uppnått denna viktiga milstolpe och att kunna lansera det första icke-invasiva, mycket noggranna blodtestet som kan bidra till att bukspottkörtelcancer upptäcks i tidiga stadium. Testet Immray Pancan-d fyller ett stort kliniskt behov och vår ambition är att göra testet tillgängligt för patienter i alla högriskgrupper för bukspottkörtelcancer. Som ett första steg lanserar vi testet i den familjära/ärftliga högriskgruppen”, säger Patrik Dahlen, Immunovias vd, i ett pressmeddelande. 

Immray Pancan-d är det första blodtestet på marknaden för tidig upptäckt av bukspottskörtelcancer. Genom att hitta biomarkörer och sjukdomstecken i blodet är det möjligt att upptäcka bukspottskörtelcancer i tid innan det är för sent för ett kirurgiskt ingrepp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Medtechs nya ordförande – ”Sverige ska vara ett attraktivt land för medicintekniska bolag”
”Stor efterfrågan på ingenjörskompetens”
Efter FDA-godkännandet – Bibb genomför nyemission
Studie: Förlamad kunde gå med implantat i hjärnan
Aleris rekryterar finanschef från Biotage
Nya beslut fattade om nationell högspecialiserad vård
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125