23948sdkhjf

Erik Lissner tar över som vd på Brighter

Healthtechbolaget Brighter har utsett Erik Lissner till tillförordnad vd och hoppas att turbulensen kring ledarskapet är över.

Företaget har tecknat ett avtal med Erik Lissner för sex månader, och bägge parter uppges vara öppna för att diskutera en permanent lösning efter det.

Lissner kommer närmast från en tjänst som direktör och executive advisor på Oxygy och var dessförinnan vd för Papilly och Biosensor Applications. Han har även lång erfarenhet från flera ledande befattningar inom Johnson & Johnson Mecical Devices.

Erik Lissner efterträder den tidigare tillförordnade vd:n Christer Trägårdh, som nu istället tillträder som styrelseordförande i bolaget.

Rekryteringen av Erik kommer att ge Brighter en ledare med bred erfarenhet inom medtech-sektorn som genom sin karriär framgångsrikt drivit förändring och förbättring för olika företag. Jag är övertygad om att Erik är rätt person att leda Brighter in i företagets nästa kapitel och att han tillsammans med teamet på Brighter kommer att fortsätta att driva företaget mot nya milstolpar, säger Christer Trägårdh i ett pressmeddelande.

Christer Trägårdh tog över vd-posten i februari sedan Brighters styrelse beslutat att entlediga den tidigare vd:n Henrik Norström. Norström hade då tagit en time out från sitt uppdrag sedan Ekobrottsmyndigheten inlett en utredning som berörde honom. Utredningen gällde misstankar om marknadsmissbruk kopplat till informationshantering i en riktad nyemission hösten 2019.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hans uppfinning har gett 300 000 människor bättre hörsel
Rullatorer skänkta till Ukraina: "Uppmanar alla företag att göra liknande insatser"
Christoffer Rosenblad blir permanent vd på Xvivo
Hon har utsetts till Biomedical Bondings nya vd
Rarity tar in 25 miljoner – ska utöka verksamheten
Svensk uppfinning hjälper ALS-sjuka – "Enda sättet att vara med när kroppen gett upp"
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.157