23948sdkhjf

Arocell lämnar bud på svenskt bioteknikbolag

Arocell har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägare i IDL Biotech.

Bakgrunden till erbjudandet är att båda bolagen verkar inom onkologi och en sammanslagning skulle ge synergieffekter både på kostnadssidan och intäktsidan samt leda till en snabbare marknadsintroduktion. I erbjudandet värderas varje aktie i IDL till cirka 3,75 kronor och alla aktier totalt till cirka 237 miljonern kronor. 

Arocell utvecklar metoder för att mäta biomarkören tymidinkinas 1 (TK1) som är en känd biomarkör inom cancerbehandling. Genom att mäta TK1 kan man prognostisera, prediktera och monitorera cancer och cancerbehandling.

– Arocell strävar efter ett snabbt genomslag på diagnostikmarknaden. Genom förvärvet av IDL skapar vi förutsättningar för en snabbare kommersialisering av TK1 och därmed ett långsiktigt lönsamt bolag. IDL har en mycket intressant produktportfölj inom onkologi som stämmer väl överens med Arocells inriktning, framförallt inom bröst- och uro-onkologi. Den sammanslagna koncernen med sin utvidgade produktportfölj kommer att utgöra ett nytt starkt IVD-bolag, säger Claes Post, styrelseordförande för Arocell, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.347