23948sdkhjf

Fokus Hjälpmedel arrangerar mässa i Umeå

Nu är det klart. Efter ett långt uppehåll på grund av pandemin arrangeras mässan Fokus Hjälpmedel igen i höst.

– Medlemmarna i Swedish Medtech har verkligen haft mässabstinens. Äntligen är det dags för en ny Fokus Hjälpmedel, säger Petrus Laestadius, vice vd på Swedish Medtech.

Mässan Fokus Hjälpmedel arrangeras av Swedish Medtech och Nordiske Medier som ger ut MedTech Magazine och nyhetsbrevet Fokus Hjälpmedel. Medarrangör vid varje mässa är den region där mötet anordnas.

Den 12-13 oktober hålls det stora mötet i Umeå. Senast Fokus Hjälpmedel arrangerades var i mars förra året i Lund, men mässan var då tvungen att avbrytas i förtid på grund av pandemin och det blev därför bara en mötesdag istället för två.

Petrus Laestadius framhåller vikten av ett möte för hela hjälpmedelsbranschen och alla förskrivare av hjälpmedel.

– Det här är den enda platsen där vi möts för att utbyta kunskaper, informera om nyheter och lära oss om sådant som är relevant för vår bransch. Det handlar om att förskriva och anpassa hjälpmedel samt att rehabilitera och hjälpa brukare. Alla har ett gemensamt intresse av att det här blir av.

Vad händer om pandemiläget inte tillåter en mässa i oktober? Blir den digital då?

– Vi har inga planer på att arrangera den digitalt eftersom själva mötet människor emellan är så viktigt vid den här sammankomsten. Vi hoppas och planerar för att kunna arrangera mässan så som vi brukar för det här är en väldigt viktig mässa. Förskrivarna av hjälpmedel behöver fortbildning och hjälpmedelsföretagen behöver få visa upp sina produkter och dela med sig av sina kunskaper. I slutändan blir patienterna vinnarna på att kunskapen om hjälpmedel ökar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078