23948sdkhjf

Elekta rekryterar från Roche Diagnostics för att starta ny avdelning

Medtechbolaget Elekta etablerar en helt ny funktion för market access globalt. Som chef för satsningen har bolaget rekryterat Susanna Francke Rodau, som senast kommer från Roche Diagnostics.

Den nya avdelningen får namnet Global Policy & Patient Access, och får samlat ansvar för såväl public affairs och governmental affairs som market access och reimbursement.

– Det finns en inriktning från styrelsen och ledningsgruppen på Elekta att jobba strukturerat med de här frågorna på global nivå. Det är en utveckling av vår bransch som jag tycker är spännande, säger Susanna Francke Rodau till MedTech Magazine.

Hon har själv arbetat i över 15 år inom life science och har bred erfarenhet från olika delar av branschen som Pfizer, Läkemedelsverket och nu senast som Director Healthcare Development på Roche Diagnostics. Hon konstaterar att den resa inom market access och patienters tillgång till innovation som gjorts på bred front inom läkemedelsindustrin på senare år ännu inte genomförts fullt ut inom andra delar av life science-området.

– Jag skulle säga att medicinteknikbranchen ligger ungefär tio år efter läkemedelsbranschen där. Det är först de senaste decenniet som hälso- och sjukvårdssystemen och regeringarna har börjat vakna upp och börjat titta på hur man ska föra in ny medicinteknik i vården, vilka värden det tillför, hur man ska subventionera, vilken evidens man ska kräva och så vidare.

Under sina sex år på Roche Diagnostics har Susanna Francke Rodau varit med och utvecklat företagets market access-funktioner i såväl Sverige som Europa.

– Jag hoppas på att göra samma resa med Elekta, och att market access-arbete ska bli en intregrerad del i hur vi gör business, säger hon.

Susanna Francke Rodau tillträder sin tjänst på Elekta i juni.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.536