23948sdkhjf

Medfield tar in kapital för lansering av Strokefinder

Medfield Diagnostics har beslutat om en nyemission på 21,3 miljoner kronor inför lanseringen av bolagets instrument för snabb diagnos av bland annat stroke och traumatiska skallskador.

Göteborgsbaserade Medfield har utvecklat ett screeninginstrument som bygger på mikrovågsteknologi i kombination med artificiell intelligens, ursprungligen utvecklad på Chalmers.  Meningen är att det bärbara instrumentet, MD100 Strokefinder, snabbt ska detektera stroke och traumatisk blödning i hjärnan.

Med hjälp av informationen ska sjukvårdspersonal kunna klassificera en hjärnskada så att rätt behandling kan sättas in så snabbt som möjligt.

Flera kliniska studier har genomförts.

Det är nu dags att bygga organisationen ytterligare och förbereda för kommersialiseringsfasen, säger Stefan Blomsterberg, vd på i Medfield Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Det nya kapitalet ska, enligt bolaget, användas "för att slutföra verifiering, validering och CE-certifiering av MD100 Strokefinder samt att bemanna organisationen för lansering på de fem främsta marknaderna inom Europa".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094