23948sdkhjf

Arjo prisades för fokus på ökad rörlighet

Medicinteknikbolaget Arjo får pris för sitt fokus på att skapa ökad rörlighet för patienter och mindre skador för personal.

Det är Malmö stad som tilldelar företaget sitt näringslivspris inom kategorin life science. Utmärkelsen delades ut vid Malmö näringslivsgala på torsdagen.

Motiveringen lyder: ”Produkter som ger en ökad rörlighet för patienter och mindre skador för personal som ger en effektivare vård över hela världen med Malmö som avsändare”.

– Vi är mycket glada och stolta över detta pris, som är ett fint erkännande för hela organisationen för det fantastiska arbete som utförts både i Skåne och globalt – och som blivit extra viktigt under pandemin, säger Joacim Lindoff, vd och Koncernchef på Arjo, i ett pressmeddelande.

Arjo har över 6 000 anställda över hela världen, med huvudkontor och delar av forsknings- och utvecklingsorganisationen i Malmö. Produktportföljen innehåller medicinsk utrustning och integrerade lösningar för förflyttningar, hygien, vårdsängar och madrassystem, kompressionsutrustning för sårläkning och förebyggande av djup ventrombos .

Prispengarna donerar Arjo till Malmö Universitets sjuksköterskeutbildning för att bidra till att modernisera och uppgradera deras kliniska träningscenter för studenter inom vårdvetenskap.

Vid samma gala prisades även Medicon Valley Alliance, samarbetsorganisationen för life science-företag i Öresundsregionen.

Organisation fick det nyinstiftade priset ”Malmö Greater Copenhagen Business Award” med motiveringen: ”Med ett ben på vardera sidan Öresund görs en stor insats för att lyfta fram och utveckla företag och verksamheter inom ett av Nordens största och mest betydelsefulla kluster”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11