23948sdkhjf

Bactiguards tempsenskateter godkänd i Kanada

Det svenska medicinteknikbolaget Bactiguards urinvägskateter med temperatursensor har fått ett covid-19-relaterat godkännande i Kanada.

För många svårt sjuka covid-19-patienter är behandlingstiden på IVA över två veckor, och åtskilliga behöver en kvarliggande kateter under lång tid med ökad risk för urinvägsinfektion som följd.

Den kanadensiska hälsovårdsmyndigheten Health Canada har nu gett ett interimsgodkännande för Bactiguards infektionsförebyggande urinvägskateter med integrerad temperaturövervakning.

 Varje dag med kateter ökar risken för kateterrelaterad urinvägsinfektion och en sekundär bakterieinfektion hos dessa patienter kan förvärra ett redan allvarligt tillstånd. Med Bactiguards kateter minskar den risken avsevärt, säger Stefan Grass, Chief Medical Officer och vice VD på Bactiguard, i ett pressmeddelande.

Bactiguards teknologi bygger på ett tunt ytskikt av ädelmetaller på kateterns yta som gör att färre bakterier fäster, vilket minskar risken att biofilm bildas med infektion som följd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109