23948sdkhjf

Prostatype får patent i Kanada

Får patent för sitt prognostiska prostatacancertest.

Det kanadensiska patentverket Canadian Intellectual Properaty Office avser att bevilja Prostatype Genomics patent för gentestet Prostatype i Kanada.

Prostatype är ett genetiskt test för prognosticering av prostatacancer. Det har utvecklats vid Karolinska institutet och kan beställas av behandlande urologer eller av patienten själv, för att ge ett utökat underlag inför valet av behandling.

Solnabaserade Prostatype Genomics har sedan tidigare godkända patent för testet i Europa, USA, Kina, Japan och Hongkong. I USA är patentet giltigt fram till år 2034 och på övriga marknader till 2032.

Det kanadensiska patentet, Marker genes for prostate cancer classification, gäller till och med oktober 2032.

– Kanada är ett av de länder i världen med högst incidens av prostatacancer där behovet av Prostatype för en bättre och mer selektiv bedömning av enskilda patienter drabbade av prostatacancer bedöms vara stort. Vårt arbete med att stärka Bolagets IP-rättigheter fortsätter enligt plan och det erhållna patentet i Kanada kompletterar den redan starka patentportfölj bolaget innehar. Den redan pågående processen med att ingå samarbete med starka partners i Nordamerika kommer förstås att underlättas av det faktum att vår patentansökan i Kanada nu är godkänd, säger Fredrik Persson, vd på Prostatype Genomics, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078