23948sdkhjf

SDS startar konsultbolag inom medtech

SDS Life Science bildar ett systerbolag som blir helt inriktat på medicinteknik.

Vi ser ett ofantligt behov av stöd hos framför allt små och medelstora medtechföretag inför att det nya medicintekniska regelverket, MDR, träder i kraft i maj nästa år. Vi har många förfrågningar och det känns väldigt roligt att bidra till att företag inom medicinteknikindustrin klarar omställningen, säger Anna-Karin Alm, tillträdande vd för det nystartade bolaget SDS Medteq, till Life Science Sweden.

Anna-Karin Alm har sedan augusti förra året varit avdelningschef för medical devicegruppen i SDS Life Science som nu blir ett eget bolag inom SDS Group. Hon är civilingenjör utbildad på KTH i Stockholm och har tidigare bland annat varit chef för Applied Research på St Jude Medical. Hon ser flera fördelar med att den medicintekniska avdelningen nu blir ett eget företag.

Vi blir mer synliga när vi är ett eget bolag och det gör att vi kan fortsätta knyta till oss de experter som vi vill ska ingå i vårt team. Vi kommer nu kunna bli ännu starkare inom medtech.

Det nya bolaget kommer att vara lokaliserat i anslutning till SDS Life Science huvudkontor i Danderyd. Bolaget erbjuder tjänster inom Regulatory Affairs, Quality Assurance, biokomp, statistik, design av clinical investigation plans samt projektledning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109