23948sdkhjf

Ny chef på Calmark

Michael Lund är ny QA/RA-chef på det Karlstadbaserade företaget.

Michael Lundh har haft en roll som Quality Assurance and Regulatory Affairs Director på Calmark Sweden på konsultbasis sedan år 2016 och nu har han blivit anställd på företaget. Det innebär att han även har tagit plats i Calmarks ledningsgrupp.

Han har erfarenhet inom projektledning och kvalitetssäkring. År 2003 blev han egenföretagare.

De senaste åren har han arbetat med olika projekt på bland annat Hemcheck Sweden, Vivoline Medical och Arjo Hospital Equipment.

– Michael Lundh har sedan 2016 varit en viktig nyckelperson på Calmark, hans kompetens inom processer för CE-märkning och regelverk har varit avgörande för att vi har nått så här långt. Framgent när produkterna ska registreras världen över kommer vi att behöva hans kompetens på lång sikt. Jag är väldigt glad att vi lyckats rekrytera Micke som anställd! kommenterar vd Anna Söderlund, i ett pressmeddelande.

Michael Lund har en bakgrund inom elektroteknik och digital ASIC/FPGA-design.

Calmark Sweden utvecklar patientnära tester, PNA, för att snabbt kunna identifiera olika livshotande hälsotillstånd hos nyfödda barn. Ett av de ämnen som företagets instrument ska användas för att detektera är bilirubin, en biomarkör för gulsot. Dessutom ska de kunna mäta halten av glukos och laktatdehydrogenas, LDH, som är en biomarkör för syrebrist.

Läs en intervju med Calmarks vd Anna Söderlund från hösten 2019 här: "Vi siktar på att sänka spädbarnsdödligheten”

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109