23948sdkhjf

Konsultbolag startar unikt affärsområde

Klinisk utveckling av medicinteknik är ett nytt verksamhetsområde på företaget efter Symbioteqs köp av utbildningsbolaget Key 2 compliance.

Kontraktsforskningsbolaget Symbioteq köpte tidigare i år utbildningsföretaget Key 2 compliance. I september firade det nya företaget sin födelsedag under det gemensamma namnet Key 2 compliance, där Symbioteq fortsätter som moderbolag.

De båda företagen har samarbetat sedan tidigare, berättar företagets vd Jan Hellqvist.

– Vi har haft ett nära samarbete med Key 2 compliance och haft våra utbildare på deras kurser inom medicinteknik. Vi trivdes tillsammans och insåg hur många synergieffekter vi kunde få ut om vi gick ihop. Nu kan vi stärka vår träning och utbildningsverksamhet och knyta konsult- och träningsverksamheten närmare, säger Jan Hellqvist till MedTech Magazine. 

Jan Hellqvist berättar att det finns en stor efterfrågan på konsultuppdrag för närvarande.

– Det finns ett stort behov av hjälp i marknaden, speciellt när de nya regelverken MDR och IVDR införs och ändrar på spelreglerna. Flera företag kommer att behöva mera stöd.

Key 2 compliance kommer att flytta huvudkontoret till Skeppsbron i Stockholm och har dessutom öppnat ett nytt kontor i Medicon village i Lund. Snart ska även ett kontor i Göteborg öppnas. Sedan januari har företaget fördubblat antalet anställda enligt Jan Hellqvist.

Key 2 compliance har fem affärsområden varav det nyaste är klinisk utveckling inom medicinteknik.

– Vi har nyligen anställt 11 personer med lång erfarenhet av klinisk utveckling av medicintekniska produkter. Vi blir det första bolaget som erbjuder klinisk utveckling inom medicinteknik och det är ett unikt affärsområde. Tidigare har medicinteknikbolag ofta gått till CRO-företag som fokuserat på läkemedel och då har medicinteknikbolagen blivit missuppfattade och inte fått rätt hjälp, säger Jan Hellqvist.

Chef för det nya affärsområdet blir Maria Lindgren som senast jobbat som konsult på Key 2 Compliance. Bolaget har valt att fokusera på medicinteknik eftersom det största behovet finns där.

– Våra kunder finns inom medicinteknik, in vitro-diagnostikbolag men även läkemedelsbolag. Kunder med kombinationsprodukter mellan läkemedel och medicinsk apparatur har ofta fallit mellan stolarna och är i behov av en bättre partner och det är vi, säger Jan Hellqvist.

Key 2 compliance kommer även fortsättningsvis att jobba med utbildningar.

– Vi har ett brett utbud av utbildningar med en kärna av kvalitet. Vi erbjuder utbildningar inom MDR, IVDR, klinisk utveckling och utbildningar inom alla affärsområden. Vi har också fokuserat på GXP, inklusive GCP, GMP, GLP, GVP och GDP. 

– Vårt mål är att skapa större grupperingar i de städer där vi finns för tillfället, i Lund, Stockholm och Göteborg. Vi funderar även på att öppna ytterligare kontor i Danmark och Europa. Vi vill fortsätta växa och internationalisera oss, säger Jan Hellqvist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

3.048