23948sdkhjf

Hon tar över klubban på Medtechlabs

Clara Hellner blir ordförande för forskningscentret.

Clara Hellner har utsetts till ny ordförande för Medtechlabs, ett tvärvetenskapligt forskningscenter med fokus på medicinteknik som är ett samarbete mellan Karolinska institutet (KI), Kungliga tekniska högskolan (KTH) samt Region Stockholm

Clara Hellner är adjungerad professor i barn- och ungdomspsykiatri vid Institutionen för klinisk neurovetenskap på KI och i juni tillträdde hon dessutom rollen som forsknings- och innovationsdirektör för Region Stockholm. 

– Stockholm kommer att bli en av världens ledande regioner inom life science och där är medicinteknik en viktig del, kommenterar hon i Medtechlabs interna nyhetsbrev.

– Centret skapar möjligheter för forskare på KTH och KI att jobba nära kliniken, vilket gör att forskningsresultat snabbare kan komma patienten till nytta. Medtechlabs bidrar även till det regionala ekosystemet för startupföretag och gör regionen mer attraktiv för globala organisationer, tillägger hon.

Hon berättar vidare att de två första resultaten att komma ut från centrets forskning till kliniken sannolikt blir ny, förbättrad diagnostik för stroke och en ny endovaskulär teknik för hjärtbiopsi.

I pipeline finns dessutom en imagingmetod baserad på AI och maskininlärning som ska användas för diagnostik av bröstcancer. För tillfället pågår arbetet med att planera en klinisk studie för att utvärdera metoden.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095