23948sdkhjf

Isolering det största problemet

Genom en runtringning inför sommaren fick Synskadades riksförbund veta mer om medlemmarnas utmaningar i samband med covid-19-pandemin.

Genom runtringningen fick Synskadades Riksförbund, SRF, tala med majoriteten av sina 10 000 medlemmar. Distrikten och lokalföreningarna nådde 75–95 procent av sina medlemmar. Syftet var att bibehålla kontakten med medlemmarna samt att ge råd och stöd.

– Runtringningen gav ökade kunskaper om de utmaningar medlemmar upplever under pandemin, säger projektsamordnare Jeanet Kjöller på Synskadades Riksförbund i ett pressmeddelande.

Resultatet från runtringningen visar bland annat att många av medlemmarna känner sig isolerade på grund av covid-19-pandemin. Det var ett problem som upplevdes större än utmaningen med att få hjälp med vardagsbestyr, som de flesta ändå hade tillgång till tack vare familj, grannar och släkt.

Ett annat problem som framkom var att vissa kommuners covid-19-information kan vara otillgänglig för personer med synnedsättning. Det hade lett till att flera medlemmar hade missat den.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16