23948sdkhjf

Glycorex Transplantation rekryterar ny vd

Pontus Nobréus tillträder i tjänsten som vd den 15 oktober.

På Glycorex Transplantation efterträder Pontus Nobréus den nuvarande vd:n Johan Nilsson. I 15 år har Pontus Nobréus arbetat med fokus på diagnostik- och laboratorieprodukter för bland annat sjukhus och blodbanker. Tidigare har han haft ledande tjänster på Hemocue och Svar Life Science och han har även varit stationerad i Sydafrika och USA. Närmast kommer han från Biovica i Boston där han hade rollen som Business Development Director. Pontus Nobréus är civilingenjör i grunden med en examen från Lunds Tekniska Högskola och han har en MBA från Henley Business School.

– Jag är tacksam och ödmjuk inför förtroendet att bli en del av Glycorex Transplantation och att få leda ett bolag med stort patientfokus och kvalitetsprodukter. Glycorex Transplantation har en unik kompetens inom blodbehandlingsområdet med goda tillväxtmöjligheter på såväl existerande marknader som med nya produkter. Jag ser fram emot att arbeta med bolagets kompetenta medarbetare, styrelse och samarbetspartners för att realisera tillväxtambitioner och tillsammans bidra till förbättrad livskvalitet för patienter, säger Pontus Nobréus i ett pressmeddelande. 

Den nuvarande vd:n Johan Nilsson kommer stanna kvar i bolaget men fokusera på försäljning och utveckling av nya marknader. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Självadministrerad astmabehandling godkänd i USA
Precisionsmedicinskt centrum: ”Det är stor aktivitet på flera fronter“
Han ska skapa ett labb för röntgenmikroskopi i Lund
Ny vd till Vitrolife
Ny behandling mot knäartros på väg mot klinisk prövning
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.158