23948sdkhjf

Astmatuner först ut i mentorskapsprogram

Microsoft, Pfizer, och Region Västerbotten presenterar första företaget som deltar i projektet.

Tidigare i år lanserade Microsoft, Pfizer, och Region Västerbotten ett mentorskapsprogram där målet är att främja hälso- och sjukvården i Sverige. De första som deltar i projektet är medicinteknikbolaget Medituner och deras digitala lösning Asthmatuner som bland annat ingår i läkemedelsförmånen till barn med okontrollerad astma. 

– Vi är väldigt glada och stolta över att få vara först ut i mentorskapsprogrammet. Vi tror verkligen på att arbeta nära tillsammans med andra ledande aktörer och vårdgivare för att skapa framtidens sjukvård och förbättra livet för alla astmatiker, säger Peter Sommer, produktchef för Asthmatuner, i ett pressmeddelande. 

Tekniken möjliggör ökad egenvård och hjälper patienter att delta mer aktivt i sin vård.

– Denna typ av lösningar sätter verkligen patienten i fokus, en viktig utgångspunkt som vi på Pfizer har som kompass i vårt dagliga arbete. Vård, monitorering och symtomutvärdering på distans är på framfart och vi ser fram emot att utbyta erfarenheter och hitta en process för att denna typ av lösningar kan integreras i vården och således komma patienten till godo, säger Andreas Svensson, digital innovationsledare på Pfizer.

Syftet med mentorskapsprogrammet är att göra plats flera perspektiv från olika aktörer samt öka förståelsen mellan parterna.

– Tio procent av världens befolkning har astma idag. Coronapandemin har verkligen visat hur viktigt det är att sjukvården kan erbjuda personer med kroniska sjukdomar vård på distans, säger Mathias Ekman, direktör på Microsoft. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078