23948sdkhjf

Karlstad får tillgänglighetsanpassad vandringsled

Bredare stigar, nytt underlag och informationsskyltar för personer med synsvårigheter är några av uppdateringarna.

I Molkom i Karlstads kommun har arbetet startats med att tillgänglighetsanpassa vandringsleden Molkomsmossen. Leden är totalt 1,3 kilometer lång men inledningsvis ligger fokus på de första 586 metrarna, där stigarna ska jämnas till och breddas till två meter. Dessutom ska fem broar bytas ut så att de blir 1,5 meter breda och har avkörningsskydd.

Underlaget kommer att bestå av stenmjöl för att öka framkomligheten för rullstolar, permobiler, rollatorer och barnvagnar. Flera platser för vila kommer att installeras och informationstavlorna ska anpassas för att kunna läsas även av personer med synsvårigheter.

Om resultatet blir bra är planen att tillgänglighetsanpassa även resten av leden i ett senare skede.

– Vi tror det kommer vara ett värdefullt tillskott för Molkom. Det ligger centralt så det är nära för många att sig ut. Det är ett spännande område på gammal torvmark med mycket träd, säger projektledare Kristine Johansson på kommunens enhet för skog och friluftsliv.

De senaste åren har Karlstad satsat på att tillgänglighetsanpassa flera av kommunens vandringsleder och naturområden. Ett exempel är Herröns strövområde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094