23948sdkhjf

Roche skalar upp produktion av antikroppstest

Nu startar Roche produktion av antikroppstester, målet är att successivt tillverka flera miljoner tester i veckan.

Roche lanserar nu ett antikroppstest för covid-19 och i slutet av april levererades de första testerna till Sverige. Samtidigt påbörjar företaget en stor produktionsökning av testerna då man förväntar sig en stor global efterfråga. Målet är att tillverka flera miljoner tester i veckan. 

– Det har varit stort intresse från sjukhuslaboratorierna för att sätta upp den här analysmetoden. De första beställningarna kom i slutet av april, direkt efter att testet CE-IVD-märktes och därmed kunde börja säljas, säger Magnus Göransson, vd på Roche Diagnostics i Sverige, i ett pressmeddelande.

I dag är det okänt hur länge en eventuell immunitet kvarstår efter en covid-19-infektion. Det serologiska antikroppstestet från Roche ska kunna påvisa om en person genomgått infektionen eller om hen under en tid haft en pågående infektion.

– Kombinationen av både mycket hög specificitet och sensitivitet ger ett pålitligt test som kan användas såväl för att ge svar till individer – som för att titta på den större bilden, såsom på förekomsten på en arbetsplats i vården, eller prevalensen i en region eller hela landet, säger Magnus Göransson.

Enligt Roches studier hade 5 272 prover en tillförlitlighet på 99,81 procent och visade ingen korsreaktivitet mot fyra andra humana coronavirus som är vanliga förkylningsvirus. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078