23948sdkhjf

Handicare avyttrar Patient Handling Europa

Lägger fokus på affärsområdet Accessibility.

Handicare har tecknat ett avtal om att avyttra Patient Handling Europa, inklusive samtliga verksamheter utanför Patient Handling Nordamerika, till Direct Healthcare Group. Priset är cirka 30 miljoner euro, motsvarande nära 330 miljoner kronor, på kontant och skuldfri basis.

Avyttringen är resultatet av en strategisk översyn som Handicare har genomfört för att fokusera sitt utvecklingsarbete inom affärsområdet Accessibility, som omfattar trapphissar.

– Försäljningen av Patient Handlings europaverksamhet frigör resurser som vi kan investera för att förstärka och ytterligare utöka vår ledande marknadsposition på den globala och mycket attraktiva Accessibility-marknaden. Avseende Patient Handling Nordamerika fortsätter vi med det pågående omställningsarbetet för att öka tillväxten och effektivisera verksamheten, säger Staffan Ternström, koncernchef och vd för Handicare, i ett pressmeddelande.

– Accessibility har mycket begränsade synergier med Patient Handling Europa, medan det finns synergier med Patient Handling Nordamerika, framförallt inom vårt home care-erbjudande, tillägger han.

Patient Handling Europa omfattar produkter för att förenkla patientförflyttningar inom vård och omsorg. 87 medarbetare jobbar inom affärsområdet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078