23948sdkhjf

Salt och vatten kan lösa bristen på desinfektionsmedel

Teknikföretaget Anolytech AB har fått skala upp och öka sin produktion av desinfektionsmedel för hand- och ytdesinfektion. Företaget använder sig av enbart vatten och salt i framställningen.

Tidigare har Anolytech:s desinfektionsmedel använts inom industri, hotell och jordbruk. Deras desinfektionsmedel är baserat på salt och vatten som genom en elektrisk process utvinner ämnet hypoklorsyra som dödar 99,9 procent av alla bakterier, svampar och kända virus.

När coronapandemin ökade takten ökade också efterfrågan på företaget desinfektionsmedel. För att kunna öka och ställa om produktionen och erbjuda maskiner som tillverkar desinfektionsmedlet har de tagit hjälp av ingenjörs- och designföretaget AFY. Bland annat för planering av logistik och kravhantering. 

– Som ett litet företag med bara sju anställda har vi inte varit rustade för den enorma ökningen av efterfrågan inom områden som vi inte varit specialister på. Vi hade varken resurser eller kompetens att hantera anstormningen. Tidigare har vi framför allt riktat oss till djurindustrin, men nu kan vi leverera till såväl vården som privata företag säger Stefan Fischlein, vd Anylotech, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062