23948sdkhjf

Mayo Clinic köper SyntheticMR:s mjukvaruprogram

Det världsledande sjukhuset Mayo Clinic har lagt en inköpsorder på den medicintekniska mjukvarulösningen SyMRI från medicinteknikbolaget SyntheticMR.

Sjukhuset Mayo Clinic rankas som USA:s främsta sjukhus och tar emot mer än 1,2 miljoner patienter varje år från alla 50 stater. Mjukvaruprogrammet SyMRI är en fristående lösning som kan användas i kombination med MR-kameror från GE, Siemens och Philips. Produkten kommer installeras på sjukhusets tre campus: Rochester i Minnesota, Phoenix / Scottsdale i Arizona och Jacksonville i Florida.

– Jag ser fram emot att arbeta med Mayo Clinic för att tillämpa kvantitativ MRI i deras kliniska rutin. Det faktum att en så framträdande sjukhusgrupp som Mayo Clinic är redo att investera i vår produkt är ett tydligt tecken på dess potential, säger Ulrik Harrysson, VD SyntheticMR.

Enligt SyntheticMR ska mjukvaruprogrammet skynda på arbetsflödet samtidigt som den hjälper radiologer och remitterade kliniker att göra en adekvat bedömning. 

– Jag ser en stor potential i kvantitativ MR och SyMRI som produkt. Möjligheten att lägga till multi-parametriska kartor och myelin i vår kliniska rutin kommer att vara till stor fördel för våra patienter, säger Wende Gibbs, neuroradiolog på Mayo Clinic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141