23948sdkhjf

Astrazeneca donerar 9 miljoner ansiktsmasker

Läkemedelsbolaget Astrazeneca donerar 9 miljoner ansiktsmasker till sjukvården runt om i hela världen för att de ska kunna hantera covid-19-pandemin.

Ansiktsmaskerna kommer tillverkas och distribueras från Kina. Under den här veckan kommer Italien motta de första leveranserna av andningsmasker och enligt läkemedelsbolaget kommer leveranser ske till fler länder efter det.

– Nu donerar vi dessa andningsmasker samtidigt som vi fortsätter accelerera våra ansträngningar med diagnostiska tester och att hitta en förebyggande behandling mot COVID-19, säger Pascal Soriot, Astrazenecas koncernchef, i ett uttalande.

Tillsammans med WHO:s plattform World Economic Forums COVID Action har Astrazeneca arbetat för att identifiera de länder som i nuläget har störst behov av skyddsutrustningen.

– Våra tankar finns hos dem som drabbats av denna globala pandemi och hos de tappra människor som arbetar inom sjukvården för att ta hand om dem. Som företag har vi prioriterat att samarbeta med internationella hälsomyndigheter och andra för att dela vår vetenskapliga kunskap och expertis, säger Pascal Soriot.

Läkemedelsbolaget ska också börja testa sin egen personal för coronaviruset som arbetar på tillverknings- och distributionsanläggningarna för att säkerställa leverans av läkemedel.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109