23948sdkhjf

Medarca får sin första order

Köper smarta läkemedelsskåp – "ger full kontroll och full spårning"

Malmöbaserade Medarca har mottagit sin första order. Det gäller det smarta läkemedelsskåpet Meddibox som Förenade Care har beställt till två av sina demensboenden.

– Många använder sig av manuell hantering med vanliga skåp och den nya tekniken skulle avsevärt kunna förbättra effektiviteten och tryggheten i medicineringen. Våra läkemedelsskåp är den mest kompletta lösningen på marknaden i dagsläget, säger Lars Malmgren på Medarca till MedTech Magazine.

– Förenade Care har nu genomfört ett halvårs test av systemet och nu väljer de att köpa våra skåp. De har dessutom meddelat oss att de har för avsikt att göra fler investeringar, antingen i form av köpta eller hyrda skåp, tillägger han.

Affären omfattar skåp till två avdelningar och landar på 600 000-700 000 kronor.

– Förenade Care valde att köpa skåpen så det är en engångsinkomst men sedan tillkommer även service och uppdateringar. Vi har utvecklat den här lösningen i flera år i samarbete med våra kunder och genom den här affären får vi en bekräftelse på att både vår mjukvara och hårdvara är vad de behöver.

Medarca har två heltidsanställda och planerar nu att anlita en sälj-och marknadskonsult. Företaget har utvecklat tre läkemedelsskåp i olika storlekar. Det största är Meddibox, följt av Meddinett och Meddilight.

Skåpen har tagits fram av Medarca i när samarbete med Förenade Care och olika landsting. Målet är att optimera hanteringen av läkemedelsuttag, inte minst när det gäller narkotikaklassade substanser.

– Det fiffiga med våra skåp är att de loggar all medicinhantering. En vårdgivare, till exempel en undersköterska, loggar in med ett kort och då tänds en skärm på skåpet som visar vilka mediciner som ska tas ut, i vilken mängd och vid vilken tid. Vårdgivaren väljer sedan vilka luckor som ska öppnas och tar ut de läkemedel som behövs. Då loggas vem som varit där, när de var där och vad de tagit. Det ger full kontroll och full spårning.

Medarca har även utvecklat det smarta nyckelskåpet Meddikey som lanseras i mars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078