23948sdkhjf

Sedana donerar Anaconda till Kina

Ska användas för sedering av svårt sjuka coronapatienter.

Sedana Medical har donerat produkten Anaconda med tillbehör till Kina, där det första fallet med coronaviruset Covid-19 upptäcktes i slutet av december och där utbrottet fortfarande är i full gång. Anaconda gör det möjligt att sedera kritiskt sjuka patienter med ett flyktigt anestetikum. Tanken är att instrumenten ska användas för behandling av svårt sjuka coronavirusdrabbade patienter vid två sjukhus i kinesiska Wuhan och Zhejiang. Samtidigt ska effekten av sederingen utvärderas.

Covid-19 påverkar huvudsakligen lungorna. Hos vissa orsakar den lunginflammation vilket i sin tur kan vidareutvecklas till akut lungsvikt, ARDS, och i värsta fall till döden.

Sedana hoppas på att möjliggöra en förbättrad behandling och prognos för patienter med akut lungsvikt till följd av infektion med Covid-19.

– Till att börja med kommer vi att donera 300 Anaconda med tillbehör för att utvärdera effekterna av inhalationssedering via Anaconda på svårt sjuka Corona-infekterade patienter, sade Christer Ahlberg, vd för Sedana Medical, i ett pressmeddelande.

– Kliniska studier har visat att användning av flyktiga anestesimedel på patienter med ARDS har antiinflammatoriska effekter och förbättrar syresättning. Cytokinstormen i ARDS, orsakad av det nya coronaviruset, drivs av samma cytokiner som dämpas av inhalerade anestetika, även i sederingsdoser. Därför är det möjligt att användningen av inhalerade anestetika, som isofluran för sedering av mekaniskt ventilerade vuxna med coronavirus-ARDS också kan påverka kliniska utfallet, sade Peter Sackey, CMO för Sedana Medical.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094