23948sdkhjf

Snabb teknik hjälper MS-sjuka

En studie som nyligen publicerats i Annals of Neurology fastställer att Symri producerar robust kvantifiering av myelin hos patienter med MS.

En studie som nyligen publicerats i Annals of Neurology fastställer att programvaran Symri från Synthetic MR, producerar robust kvantifiering av myelin hos patienter med MS. Symri levererar flera justerbara kontrastbilder och kvantitativa data från en sex minuter lång undersökning.

Studien som publicerades av Ouellette et al. drog slutsatsen att Symri "ger en robust myelinkvantifiering som upptäcker diffus demyelinisering i till synes frisk hjärnsubstans vid MS. Eftersom tekniken är snabb, med automatisk post-processning och FDA/CE- godkännande, kan det innebära en kliniskt användbar biomarkör lämplig för att övervaka myelindynamik och utvärdera behandlingar som syftar till remyelinisering.”

Syftet med studien var att bedöma specificiteten, robustheten och det kliniska värdet av myelinkvantifieringen i Symri. Detta gjordes både ex-vivo, genom att använda tre MS-hjärnprover med olika infärgningstekniker, liksom in-vivo på 71 MS patienter och 21 friska kontroller.

SyntheticMR utvecklar analys- och avbildningsmetoder för magnetisk resonanstomografi (MR, eller MRI på engelska). Bolagets programvara Symri effektiviserar MR-undersökningar genom att förkorta undersökningstiden per patient och samtidigt producera kvantitativ information som ger läkaren ett bättre beslutsunderlag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078