23948sdkhjf

Hallå där Mats Renard!

…regional samordnare, Hälsa och social välfärd, Kommunförbundet Skåne som är samarbetspartner till mässan Fokus Hjälpmedel.

Det är fjärde gången som hjälpmedelsmötet Fokus hjälpmedel äger rum i Lund. Tidigare gick mässan under namnet Hjälpmedel och välfärdsteknologi men ligger nu som en del i Fokus Hjälpmedel-familjen. Kommunförbundet Skåne, Region Skåne, Region Blekinge och Lunds universitet arrangerar mässan tillsammans med branschorganisationen Swedish Medtech och tidningen med samma namn som mässan – Fokus hjälpmedel.

Varför är det viktigt med en sån här mässa?

– Fokus Hjälpmedel är tt viktigt forum ur flera olika aspekter, bland annat ur ett utbildning/fortbildningsperspektiv med tanke på workshops och seminarier. Det är även en viktig mötesplats för Skånes förskrivare eftersom Fokus Hjälpmedel skapar möjlighet till direktkontakt och dialog med hjälpmedelsleverantörer. Att Fokus Hjälpmedel arrangerats lokalt i Skåne är en förutsättning för att förskrivarna ska kunna prioritera mässan.

Vilka tycker du ska besöka mässan?

– Arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter, hjälpmedelskonsulenter, tekniker med mera verksamma inom Skånes kommuner, Region Skåne eller angränsande län och kommuner. Även arbetsterapeut- fysioterapeutstuderande, tjänstemän på Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som kommer i kontakt med hjälpmedel kan ha utbyte av att besöka mässan.

Vad är det som gör Fokus Hjälpmedel till ett så bra forum för alla i branschen?

– Att mässan är lokal och att fokus ligger på kompetensutveckling och mötet mellan förskrivare och leverantör. Fokus ligger inte på att ha stora och påkostade montrar eller att ha så många besökare som möjligt. Jag tror att det värdesätts av såväl besökare som utställare.

Vad ser du mest fram emot med årets Fokus Hjälpmedel i Lund?

– Att gå runt på mässan och se och lyssna på allt engagemang och all värdeskapande dialog mellan förskrivare och leverantörer. Att se och uppleva det gemensamma engagemanget och fokuset kring hjälpmedelsanvändaren och dennes behov.

Fokus Hjälpmedel äger rum på Sparbanken Skåne arean i Lund 11-12 mars.

/Text to picture2/

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Medtechbolag blev årets snabbväxare
”Livsfarlig dogmatism när vi svenskar tror att vi är bäst på sjukvård”
Medtech-bolag ställer om – patienter som vilken konsument som helst
Spermosens vd slutar
Brighter går i konkurs
Flexibel bår ska ge snabbare förflyttningar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.203