23948sdkhjf

Episurf tankar kassan

Tar in 140 miljoner kronor genom emission.

Styrelsen i Episurf Medical har beslutat att ta in cirka 140 miljoner kronor genom två emissioner: en riktad nyemission på 90 miljoner kronor samt en företrädesemission om 51 miljoner. Företrädesemissionen är helt säkerställd genom teckningsförbindelser, garantiåtaganden samt avsiktsförklaringar.

Om emissionerna ska bli av måste de godkännas vid en extra bolagsstämma som äger rum den 10 mars.

Episurf använder sig av den egna teknologin Episealer för att tillverka skräddarsydda implantat. Huvudfokus ligger hittills på patienter med tidiga tecken på artros i knäleden, men bolaget har nyligen lanserat en implantatteknologi även för osteokondrala skador på talusbenet i fotleden. Det fick en CE-märkning i januari.

Det ekonomiska tillskottet från emissionerna ska användas till att finansiera studien Epic-Knee i USA och Europa samt till fortsatt expansion av den europeiska verksamheten i form av bland annat kommersialiseringsinsatser samt investeringar i kliniska studier.

– Genom denna emission tillförs Episurf ett flertal välrenommerade investerare, vilket är ett mycket viktigt tillskott i vår ägarbild och stärker vår position, säger vd Pål Ryfors i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot en omfattande expansion av mängden kliniska bevis för Episealer®-teknologin, vilket är helt avgörande för att också fortsätta den höga kommersialiseringstakt vi upplever. 2020 har börjat oerhört starkt med en tillväxttakt om väl över 100%, och vi ser fram emot att fortsätta expandera ytterligare i utvalda marknader. Genom denna emission säkrar vi finansiering till åtminstone mitten av 2022 då vi kommer ha nått ett flertal viktiga kommersiella och kliniska milstolpar. De kommande åren är oerhört viktiga för oss, med hög aktivitet både i Europa och USA, tillägger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078