23948sdkhjf

Hon tar över på Bactiguard

Christian Kinch lämnar vd-rollen efter 16 år.

Cecilia Edström blir ny vd på Bactiguard när Christian Kinch väljer att avgå efter nästan 16 år på posten. Hon rekryterades till företaget i samband med börsintroduktionen år 2014, och kommer nu närmast från rollen som finansdirektör, CFO, och vice vd. Hon har tidigare ingått i koncernledningarna för både Scania och Telia Sonera. I grunden har Cecilia Edström en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag är stolt och glad över att få leda Bactiguard in i nästa fas, där min erfarenhet från betydligt större bolag blir användbar. Fokus framåt är att fortsätta växa genom att öka försäljningen av vår egen produktportfölj och utveckla nya licensaffärer i takt med att infektionsprevention blir allt viktigare för att värna patientsäkerheten. I det perspektivet öppnar licensaffären med Zimmer Biomet och förvärvet av Vigilenz nya möjligheter, så vi har en spännande tid framför oss, säger Cecilia Edström i ett pressmeddelande.

Rollen som vice vd tas över av Stefan Grass, medicinsk och teknisk chef (CMO) sedan oktober 2019, och ekonomichef Lina Alverud blir tillförordnad finansdirektör till dess att en permanent ersättare har rekryterats.

Christian Kinch har varit vd för Bactiguard sedan bolaget grundades år 2005, med ett drygt års uppehåll kring börsnoteringen då han istället var styrelseordförande. Valberedningen kommer nu att föreslå till årsstämman den 28 april att han ska finnas kvar på bolaget i form av styrelseordförande. Nuvarande ordförande Jan Ståhlberg ställer upp för omval till en roll som ledamot. Valberedningen föreslår dessutom att han ska bli vice ordförande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125