23948sdkhjf

De tar plats i biohubben

Emotra är senaste bolaget att flytta in i Astrazenecas Bio Venture Hub.

Emotra är leverantör av Edor-testet, som mäter hur starkt en person reagerar i form av omedveten elektrodermal aktivitet på audiostimuli, och som på så vis kan uppskatta risken för självmord eller självmordsförsök. Bolaget har lämnat in manuskriptet för studien Eudor-A, som visade att tekniken fungerar för att förutse självmordsrisk, till en vetenskaplig tidskrift.

Dessutom arbetar företaget nu med att söka samarbeten samt planera inför studier för att verifiera en ny indikation för Edor-testet, nämligen att förutse återfall i depression.

”I den här situationen passar Emotras flytt till AstraZeneca BioVentureHub mycket väl där bolaget får tillgång till en större, mer anpassad infrastruktur och nätverk som stöd för bolaget. Vidare ökar också möjligheterna till utbyte med nya aktörer inom forskning med ett stort fokus på samarbeten”, anger Emotra i ett pressmeddelande.

Bio Venture Hub huserar i Astrazenecas lokaler i Mölndal. Andra bolag som sitter där är bland andra Amferia, Antaros, Promimic och RLS Global.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094