23948sdkhjf

Innovationslunch på Karolinska

Tre herrar introducerade innovationsminglet med att berätta om förväntningarna på innovationer från sjukhusets egen personal.

Det var i slutet på november som Karolinska universitetssjukhuset bjöd in till en lunch och en kort seminariesession.

– Våra medarbetare är den mest potenta kraft som finns inom innovation och vi finns i Sveriges innovationsmecka, sa Per Matsson, teamchef på Nya Karolinska Universitetssjukhuset.

Utanför seminariesalen stod bord och montrar uppställda likt en marknad för innovationer. Medarbetares egna innovationer lyfts fram och alla de innovationsfrämjande institutionerna i Region Stockholm var på plats.

– Att dela med sig, det är en viktig del av innovationsarbetet, säger Jenny Widegren, som under seminariesessionen efter lunchen delade med sig av hur hon som förste linjen-chef hade möjlighet att trolla fram åtta extra sängplatser. Det löste överbeläggningen på och hennes barnortopediska avdelning.

Även politikern Daniel Forslund (L) var på plats för att inspirera och leverera lösningar för den påhittige i regionen.

– En idé blir inte innovation förrän den kan implementeras och komma till nytta i vården. Många av projekten med nya metoder att jobba eller nya produkter, ser vi behöver stöd. Där vill vi hjälpa till med att undanröja hindren för att nya idéer eller nya produkter ska kunna få fäste i vardagen.

Sen var det dags för Erik Edström, kirurg på Karolinska Universitetssjukhuset, att berättade om sitt arbete med att ta fram nya produkter tillsammans med Philips. Bland annat har de tagit fram en navigationsteknik för stöd vid operationer och en speciell ”ficklampa”, spectrometri, som hjälper ögat att se hjärntumörer när skallen är öppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079