23948sdkhjf

Här kommer den smarta rullstolen

Permobil kopplar upp sin teknik för ökad funktionalitet.

Med Permobil connect tar Permobil rullstolen in i framtiden. Det handlar om en smart, uppkopplad teknik kan öka trygghet och självständighet för användaren. Med hjälp av en enhet som sätts på rullstolen registreras dess data i realtid för att sedan lagras och läsas av appen Mypermobil, som användaren har i telefonen. 

En viktig funktion för Permobil connect är att kunna veta i förväg när elrullstolen kommer att behöva underhåll och service, något som hjälper till att minska väntetider. Permobil kan också göra felsökningar på distans, vilket i bästa fall innebär att man slipper skicka ut en servicetekniker. Detta är en stor vinst för många människor, då det kan ta tio dagar att få en elrullstol reparerad. 

– När du lämnar in en bil på service kan du lätt hämta ut en hyrbil. En person i elrullstol har inte den möjligheten. Att sätta livet på paus i tio dagar får enorma konsekvenser, både psykiskt och fysiskt. Vår strävan har alltid varit att ligga i framkant med innovationer för att ge personer med funktionsvariationer förbättrade och jämlika levnadsvillkor. Med Connect är förhoppningen att reducera servicetiden, säger Peter Jidesjö, affärsområdeschef Service och Permobil connect, i ett pressmeddelande. 

Permobil connect håller också koll på batteriet, vilket kommer att utöka sträckorna en användare vågar köra. Man kan också få påminnelser om när det är dags att ställa om ben- och ryggstöden, så att man minskar riskerna för trycksår och ryggsmärtor. Framöver jobbar Permobil också på att utveckla nya funktioner, exempelvis för att dela rullstolens platsinformation med andra. Man utvecklar dessutom ett program för att uppmuntra till aktivitet. 

Den nya tekniken är kostnadsfri och finns nu för bolagets alla fem eldriva modeller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078