23948sdkhjf

Ny chef på Obstecare

I slutet av oktober tar Annika Solehav plats på analysbolaget.

Det Stockholmsbaserade analysföretaget Obstecare har anställt Annika Solehav till rollen som operativ chef, Chief Operating Officer. Hon har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från flera roller på mindre och större bolag inom medicinteknikbranschen. Enligt sin Linkedin-profil kommer hon närmast från Growity men hon har tidigare arbetat på bland annat Oss Dsign, Maquet och Scibase.

Annika Solehav tillträder på Obstecare i slutet av oktober.

– Det är en viktig förstärkning till följd av att vi knyter fler distributörer och kunder till oss. Bolaget utvecklas i en positiv riktning och det blir ett välkommet tillskott till vårt team, säger Claes Blanche, vd för Obstecare.

Obstecares verksamhet fokuserar på värksvaghet vid förlossningar. Med hjälp av företagets instrument mäts nivån av mjölksyra, laktat, i fostervattnet under en förlossning och dessa mätningar används sedan för att individanpassa behandlingen med värkstimulerande dropp. Systemet kan även användas för att mäta livmoderhalsens dilatation. Målet är att minska antalet akuta kejsarsnitt, att förebygga syrebrist hos barnet samt förlossningsskador hos den födande kvinnan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125