23948sdkhjf

Vd-byte på Obstecare

Carina Lindqvist tar över rodret.

Den 1 april tar Carina Lindqvist över rollen som vd på Stockholmsbaserade Obstecare. Hon kommer närmast från Invent Medic och har sedan tidigare haft ledande roller på företag som Pfizer Consumer Healthcare (inledningsvis Ferrosan), Ellen, Sweden Recycling och Starkey Sweden, vilket innebär att hon arbetat på både små och stora företag inom läkemedel och kvinnors hälsa. Hennes senaste vd-roll var på Ellen.

I grunden har Carina Lindqvist en MBA-examen tillsammans med en kandidatexamen inom ledarskap, organisation och internationell marknadsföring.

Rollen som vd tar hon över efter Claes Blanche, som varit tillförordnad vd men som nu kommer att fokusera helt på sälj och marknad.

Obstecares fokus ligger på en tryggare förlossningsvård. Med företagets metod AFL (amniotic fluid lactate), kan mjölksyrenivån i livmodern mätas för att ge en skräddarsydd förlossning där en kvinna med värksvaghet kan få en individanpassad mängd värkstimulerande dropp. Förhoppningen är att ge tryggare förlossningar och att minimera antalet onödiga kejsarsnitt.

Idag onsdag meddelar företaget att en hälsoekonomisk analys som utförts vid Centrum för utvärdering av medicinsk teknologi, CMT, på Linköpings universitet uppskattar att AFL-metoden skulle kunna minska antalet akuta kejsarsnitt med cirka 30 procent och antalet instrumentella förlossningar med ungefär tolv procent. Det skulle ge en årlig vinst på 76 miljoner kronor till förlossningsvården.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.251