23948sdkhjf

En webb för bättre livskvalitet

Forskningsprojekt ska hjälpa aktörer att samverka för bättre välfärdsteknik.

Forskare vid Mälardalens högskola har byggt webbplatsen co-wt.se för att låta organisationer söka samverkan kring välfärdsteknologi. De kommer nu att undersöka hur aktörerna kan använda sajten för att förbättra gemensamma processer kring införandet av ny teknik. 

– Här kommer vi att kunna erbjuda kommuner och hjälpmedelscentraler ett stöd för att hitta processer som på ett bra sätt involverar alla inblandade och gör nytta av deras respektive kunskap, säger Lucia Crevani, projektledare och docent i företagsekonomi vid MDH, i ett pressmeddelande. 

Projektet har döpts till Ivris, Att introducera välfärdsteknik genom realisering av innovationsförmåga i samverkan, i samarbete mellan MDH och Forskning och utveckling i Sörmland, som riktar sig till Eskilstuna kommun och Hjälpmedelscentralen. 

– Alla inblandade har olika typer av kompetenser, och dessa kompetenser behöver föras samman. Samtidigt är det viktigt att alla förstår vilka olika behov som finns, i alla led. Först då får man en förståelse för hela sammanhanget. Vi vill försöka utveckla nya metoder och skapa en drivkraft inom de olika organisationerna för att de ska samverka mer, säger Lucia Crevani.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078